Sarajka prvi put progovorila o traumama nakon saobraćajne nesreće koju je 2012. uzrokovao Tarik Aljović

Preporučujemo

Ajla Hadžismajlović je na društvenim mrežama podijelila svoje iskustvo nakon teške saobraćajne nesreće 2012. godine u Sarajevu, a objavu prenosimo uz njeno dopuštenje za Klix.ba.

Nesreća se desila krajem juna 2012. na raskrsnici kod Narodnog pozorišta. Automobil Citroen C3, kojim je upravljala tada 28-godišnja Hadžismajlović, udario je automobil Mercedes E320 kojim je upravljao tada 18-godišnji Tarik Aljović.

Hadžismajlović, koja je ginekologinja, tom prilikom je dobila povrede opasne po život. Nakon saobraćajne nesreće koja se u petak, 26. maja, desila u centru Sarajeva u kojoj je poginula ljekarka Azra Spahić, prisjetila se same nesreće, kao i onoga što se nakon nje dešavalo.

“Ćutim od 2012. Nikada od mene ni riječi. Jedna nedjelja poslijepodne, Narodno pozorište Sarajevo, blindirani Mercedes (da se sin u slučaju udesa nikada ne povrijedi), ali zato može velikom brzinom kroz crveno svjetlo. Mlada doktorica, kao i ove što su sinoć stradale, valjda se našla u krivo vrijeme na krivom mjestu”, istakla je.

Kako je naglasila, neurohirurzi su joj kazali da su joj šanse za preživljavanje bile jedan prema deset, i to da se liječila na najboljim svjetskim klinikama.

“O svemu što se desilo nakon toga – dani buđenja, amnezije, rehabilitacije, mjeseci borbe. Neću ni govoriti”, dodaje.

Kao bitnim je navela to da postoje zakoni, pošteni tužitelji i sudije koji su presudili da “sin sarajevskog ćevabdžije provede tamo gdje treba, bar onih malih 19 mjeseci”. No, stvari se mijenjaju u korist osuđenog Aljovića.

“Međutim, dolazi na scenu ono naše. Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (Živko) Budimir ga pomiluje do godine dana, pa (Marinko) Čavara ga pomiluje još i tih preostalih godinu dana, ali ljudi iz Al Jazeere Balkans podignu svoj glas. Hvala im do neba, odluka se povuče. No, gledaj čuda, nasljednik izvadio državljanstvo Srbije i ima dvojno državljanstvo te se slučaj ustupa Srbiji da tamo odsluži kaznu. ‘Pošteni’ sudija iz Pančeva poništava presudu i daje uslovnu kasnu”, ukazala je.

Hadžismailović je poručila da nakon ovoga ne treba ništa kazati. Kako je navela, novac, stranke i sve što ide uz to će nas ubiti.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...