Sarajlija uhapšen zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Preporučujemo

Policijski službenici Federalne uprave policije provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer su slobode lišili jedno lice…

… inicijala H. B. (1985) iz Sarajeva, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. St. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- -

U sklopu navedenih aktivnosti a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres nepokretne imovine (stana i pratećih objekata) u vlasništvu navedenog lica, kojom prilikom je pronađena određena količina N.N bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedeno lice je nakon kriminalističke obrade predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...