Savjeti za lakši prelazak iz hladnijeg u toplije vrijeme

Preporučujemo

Problemi sa cirkulacijom utiču na način života, a do izražaja naročito dolaze u hladnijim vremenskim uslovima. Naročito nije lako privikavanje sa hladnog vremena na toplo i zato donosimo 7 načina da poboljšate svoju cirkulaciju!

1. Birajte obuću u kojoj će vam noge uvijek biti tople i suheProblem mokrih nogu negativno utiče na cirkulaciju, a naročito što je to jedina opcija i morate u tim cipelama provesti čitav dan, prenosi portal Ljepota i zdravlje. Stoga birajte obuću koja je nepromočiva, a za svaki slučaj imajte uvijek sa sobom par čarapa u rezervi.

- -

2. Zagrijte odjećuJutra znaju biti posebno hladna, a nakon buđenja tijelo je još uvijek zagrijano i hladnoća za njega predstavlja šok. Najbolje je da svoju odjeću stavite na radijator dok se tuširate ili doručkujete, kako bi je zagrijali i na taj način spasili svoje tijelo od hladnoće.

3. Topla vodaAko pustite mlaz tople vode po zglobovima vaših ruku, doći će do zagrijavanja krvi, koja će vrlo brzo prostrujati cijelim vašim tijelom, i tako ćete na najjednostavniji način poboljšati svoju cirkulaciju u trenutku.

4. Kupka umjesto tuširanjaAko imate vremena, uvijek prije odaberite kupku. Ležanjem u kadi tijelo upija  toplotu vode i na taj način pospješuje cirkulaciju krvi. Tijelo ostaje zagrijano još neko vrijeme nakon izlaska iz kade, krvni sudovi su prošireni, što djeluje umirujuće na napete mišiće i um!

5. VježbanjeOsim što je dobro za naše tijelo, vježbanje nas rasterećuje od stresa i napetosti, a poboljšava i cirkulaciju krvi, pa naše tijelo postaje toplo i razgibano.

- -

6. Kuhana hranaTopla i kuhana hrana momentalno i veoma efikasno utiče na poboljšanje cirkulacije krvi.

7. Topli napiciOsim što će zagrijati naše kosti, čuvaće nas od prehlade i ubrzaće naš krvotok. Zato se šolja čaja dnevno toplo preporučuje bez obzira na to koliko je stepeni napolju.

Najnovije

Nezavisni operator sistema u BiH saopćio ko je krivac za nestanak struje u petak

Nezavisni operator sistema u Bosni i Hercegovini (NOS) saopćio je informacije o uzroku nestanka struje u BiH i drugim...