Savjetnici Zelenskog tvrde: Započeli smo kontraofanzive, ali brze pobjede ne dolaze lako

Preporučujemo

Savjetnici ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič i Mihailo Podoljak govorili su o počecima ukrajinske kontraofanzive na nekoliko frontova te su poručili kako je za uspjeh potrebno strpljenje.

U izjavi za strane medije, Podoljak je objasnio kako rezultati kontraofanzive nisu svuda odmah uočljivi.

“Kontraofanziva nije samo na jugu. Imamo aktivnosti u pravcu Melitopolja i u pravcu Harkova. Posebno je aktivna odbrana na pravcu Donjeck – Lugansk”, rekao je Podoljak.

Prema njegovim riječima, Oružane snage Ukrajine će napasti duž cijele linije fronta, a imaju plan i da unište cjelokupnu infrastrukturu ruske vojske.

“Kontraofanziva u ukrajinskom smislu je malo drugačija vrsta rata koji mi vodimo, modernija. Zašto radimo tu taktiku ‘hiljadu rezova’ za rusku vojsku? Zato što moraju da panično prebacuju svoje rezerve duž cijele linije fronta, na svih 1.300 kilometara”, poručio je Podoljak.

S druge strane, savjetnik Oleksij Arestovič je u izjavi za Reuters rekao kako svijet ne može očekivati brze ukrajinske pobjede na frontovima.

“To je spor proces jer cijenimo naš narod i želimo da se što više Ukrajinaca vrati kućama. Brze pobjede ne dolaze tako lako. Brze pobjede znače i mnogo krvoprolića”, mišljenja je Arestovič.

Najnovije

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH zatražio informacije o spornoj flaširanoj vodi

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH je uputio predstavku Zavodu za javno zdravstvo FBiH, nakon čega bi trebali imati konkretnije...