Saznajte koliko kalorija dnevno trebate unositi u organizam

Preporučujemo

Svaki organizam ima drugačije potrebe za unosom kalorija, a one ovise o raznim faktorima poput godina, spola i visine. Ipak, postoje opće odrednice o tome koliko biste kalorija dnevno trebali unijeti ovisno o tome koliko ste fizički aktivni.

Želite li održavati zdravu tjelesnu težinu i ne debljati se, provjerite koja je vaša idealna brojka kada je o kalorijama riječ, određeno na temelju vaše fizičke aktivnosti:

- -

Koliko kalorija našem tijelu treba svaki dan, uvelike ovisi i o tome koliko smo fizički aktivni. Saznajte koliko kalorija dnevno trebate pojesti ovisno o tome koliko se krećete i vježbate.

Vrlo aktivni: Ako osoba svaki dan vježba sat vremena ili više ili radi fizički vrlo zahtjevan posao, dnevni unos kalorija za žene trebao bi biti 2000 do 2500 kalorija odnosno za muškarce 2500 do 3000 kalorija.

Umjereno aktivni: Osobe koje vježbaju 30 do 60 minuta dnevno – žene bi trebale unijeti 1900 kalorija, a muškarci 2500.

Slabo aktivni: Osobe koje dnevno naprave 5000 do 8000 koraka, trebat će unijeti 1800 kalorija (žene) odnosno 2200 kalorija (muškarci).

- -

Sjedilački način života: Kod osoba koje većinu dana provedu sjedeći i naprave manje od 5000 koraka dnevno, broj unesenih kalorija ne bi trebao iznositi više od 1600 za žene, odnosno 1800 za muškarce, piše zadovoljna.hr.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...