Saznali smo ko je čovjek koji je hodao po žici između Uniticovih nebodera u Sarajevu

preporučujemo

Jučerašnji prizor muškarca koji hoda po žici između Uniticovih nebodera privukao je pažnju javnosti. Misterija njegovog poduhvata sada je otkrivena. Saznali smo da se radi o Estoncu Jaanu Rooseu koji se bavi izvođenjem trikova po žici.

Egzibicija ovog 31-godišnjaka u sarajevskom naselju Marijin Dvor privukla je mnogo pažnje, a građani su ostali u čudu pitajući se koja je pozadina i razlog ovakvog čina. Video “šetača po žici” postao je predmetom nagađanja i različitih teorija, međutim, misterija je riješena.

Roose se bavi slackliningom, odnosno hodanjem i izvođenjem trikova po žici, trostruki je svjetski prvak i ujedno prvi i jedini sportaš koji je napravio dvostruki salto unazad. Nositelj je brojnih svjetskih rekorda i nagrada sa svjetskih prvenstava u slackliningu, a u proljeće 2019. godine osvojio je prvo mjesto na World Slackline Mastersu u Minhenu.

Razlog njegovog dolaska u Sarajevo je Red Bullov projekat, u sklopu kojeg se na Uniticovim neboderima snimao video, koji će biti dostupan sljedeće sedmice, kada će cijeli projekat biti predstavljen bh. i svjetskoj javnosti.

Pored toga što je izuzetno atraktivan, slacklining je sport koji iziskuje izuzetnu vještinu i, prije svega, hrabrost. Roose se njime počeo baviti sa 18 godina, a svojim jedinstvenim trikovima oduševljava publiku širom svijeta.

Svoj talenat je Roose iskoristio u nekoliko navrata radeći kao kaskader u holivudskim filmovima kao što je “Assassin’s Creed”, a pojavio se u Madoninoj MDNA svjetskoj turneji.

Ovim projektom, kao i mnogim ranijim u njihovoj organizaciji, Red Bull još jednom stavlja Bosnu i Hercegovinu na svjetsku mapu u sferi ekstremnih sportova.

Najnovije

Koliko je BiH vakcina do sada naručila i platila, a koliko ih je stiglo

Do sada je u Bosnu i Hercegovinu, putem COVAX mehanizma, stiglo 191.220 vakcina protiv COVID-19, što je podatak do...