- Advertisement -

SBB Radončić najavio podršku Bećiroviću, a navodno ipak predao prijavu za Predsjedništvo BiH

Preporučujemo

Nakon što je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić jučer potvrdio da će ova stranka podržati zajedničkog kandidata opozicije, odnosno “Trojke” za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u javnosti se pojavila informacija da je Radončić danas ipak predao prijavu za učešće SBB-a na izborima i za Predsjedništvo BiH.

 

Prema pojašnjenjima koja smo dobili, ako neka stranka neće imati kandidata za Predsjedništvo BiH, onda i ne predaje prijavu Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine za Predsjedništvo BiH.

 

 

Radončić je pak danas, nakon predaje dokumentacije u CIK-u, kazao da su predali liste i da SBB nastupa samostalno osim za člana Predsjedništva BiH “gdje smo jučer na našem Predsjedništvu donijeli odluku da podržimo kandidata opozicije gospodina Bećirovića (Denisa, SDPBiH)”.

 

Dan ranije je iz SBB-a najavljena predaja prijava za sve nivoe vlasti.

 

– SBB će neophodnu dokumentaciju i potpise predati za učešće na izborima za sve nivoe vlasti – saopćeno je jučer iz SBB-a.

 

Dakle, zvanično su saopćili da predaju prijavu za sve nivoe vlasti, što bi uključivalo i Predsjedništvo BiH.

 

Rok do kojeg stranke trebaju prijaviti učešće za izbore, zakazane za 2. oktobar, istekao je danas. U CIK-u su nam kazali da službe tek trebaju obrađivati prijave i da je ovjera stranaka na kalendaru aktivnosti CIK-a za sedam dana.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...