SDA: Političari poput Dodika nemaju pravo da zaustave povećanje plaća

Preporučujemo

Stranka demokratske akcije pozdravlja usvajanje budžeta institucija BiH na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine i poziva SNSD da konačno prestane s blokadom parlamenta, kako bi budžet bio usvojen i u toj instituciji, te postao operativan.

Iz SDA ističu kako su sasvim razumljivi zahtjevi sindikata policijskih službenika za usvajanjem budžeta, kojim je predviđeno povećanje plaća za više hiljada pripadnika policijskih agencija na državnom nivou (SIPA, Granična policija i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela).

- -

SDA smatra nedopustivim da SNSD blokiranjem usvajanja budžeta oduzima zakonsko pravo državnih policajaca, koji već 10 godina čekaju na obećano povećanje plata.

Također nedopustivim smatraju da parlamentarci SNSD primaju višestruko visočije  plaće od plaća policajaca, iako ne dolaze na sjednice, a da istovremeno blokiraju da povećaju plaće onih, koji rade izuzetno zahtjevan posao štiteći svakodnevno sigurnost građana, uključujući i sigurnost tih parlamentaraca.

– Ukoliko Milorad Dodik i SNSD odluče da zaustave usvajanje budžeta, potvrdit će da su skupina bogatih političara koji nemaju sluha ni srca za prava običnih ljudi, te da su spremni radi svojih stranačkih interesa uvesti zemlju u krizu, i spriječiti povećanje životnog standarda ljudima širom BiH.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...