SDP: Akcizna koalicija predvođena SDA i SNSD-om odgovorna za divljanje cijena goriva

Preporučujemo

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine daje punu podršku opravdanom protestu građana BiH zbog enormnog povećanja cijena goriva.

-Nažalost obistinjuje se sve ono o čemu je SDP govorio kada nas je akcizna koalicija SDA, HDZ, SNSD, SBB i HDZ 1990. uvjeravala kako neće doći do povećanja cijena goriva i kako će u BiH doći IKEA. Ne samo da je poskupljenje dramatično nego je i više od toga, a ni IKEA još ne pomišlja da dođe poslovati u BiH. Istovremeno, novac od povećanih akciza koji se prikuplja od građana stoji potpuno neiskorišten na računima Uprave za indirektno oporezivanje i uopšte se ne koristi za izgradnju autoceste!? Ovakav bezobrazluk vlasti je prešao svaku granicu.

U protekle četiri godine vlast je uspjela izgraditi trotoar ispred zgrade Predsjedništva BiH i ni metra autoceste, iako u ovom trenutku imaju najmanje milijardu KM sredstava koje ne koriste. Još i veći bezobrazluk su saopštenja i izjave koje dolaze od SDA i SNSD i njihovih predstavnika koji sada pozivaju „vlast“ da reaguje!

Kada treba preuzeti odgovornost za katastrofalne odluke onda zaboravljaju da su oni vlast i to već decenijama i da su o ovome morali misliti prije nego su odlučili povećati akcize, bez ikakve mjere ili ideje kako spriječiti ovo što se dešava danas. Podsjećamo SDA i SNSD da upravo njihovi kadrovi, zajedno sa HDZ i SBB, vode Vlade i sve druge institucije u BiH i da umjesto što se igraju traženja krivca za ono za šta su zajedno krivi, konačno poduzmu konkretne mjere za ublažavanje posljedica svojih loših odluka.

Ovakvu vlast nema smisla pozivati da konačno počne graditi autoceste, jer oni to niti znaju niti hoće. To će biti posao nove vlasti koju će voditi SDP i koja će nastaviti izgradnju tamo gdje smo stali 2014. godine.

Za ukradene četiri godine akcizna koalicija će vrlo brzo građanima položiti račune, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Najnovije

Turski ambasador Girgin pozvao učenike iz BiH da se prijave: “Stipendije Turkiye” nude velike mogućnosti

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin pozvao je sve buduće studente iz Bosne i Hercegovine da...