SDS i PDP neće prisustvovati sjednici Parlamenta BiH

preporučujemo

Mirko Šarović, šef Kluba poslanika SDS-PDP -DNS u Predstavničkom domu BiH kazao je danas da je ovaj klub odlučio da neće prisustvovsti današnjoj sjednici i da će poštovsti odluke Narodne skupštine RS.

– Mi nećemo učestvovati, a uslov je bio da bi ušli i glasali ako bi na dnevnom redu bila smjena cijelog Vijeća ministara. Ovako to nema smisla – kazao je Šarović.

Rekao je da podržava smjenu svih ministara jer, kako je rekao, “ne vrijede ništa”.

Komentarišući najavljeno obraćanje Kristijana Šmita, visokog predstavnika BiH parlamentu, kazao je da smatra da postoji posebna procedura i da je za obraćanje neophodna saglasnost Savjeta bezbjednosti.

Šarović je rekao da su popili jutros kod Nebojše Radmanovića kafu, ali ne da ih ubjeđuje da dođu na današnju sjednicu.

Branislav Borenović, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu BiH ponovio je da neće učestvovati dok se ne riješi pitanje nametnutog Inckovog zakona. Tvrdi da za to najveću odgovornost ima vladajuća koalicija SNSD, SDA i HDZ.

Zbog njihove nesposobnosti, rekao je Borenović, cijenu plaćaju građani. Borenović tvrdi da i Šmit može biti dio rješenja jer on moze povući odluku.

Pročitajte:  Šarović poslao poruku Schmidtu: Dodik nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske RS

Najnovije

Vukanović: Zašto ne uhapsite Đokića, držite ga kao psa na lancu

Poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović obratio se na današnjoj sjednici NSRS te upitao ministra unutrašnjih poslova...