Sebija Izetbegović: Edukacija ne pripada samo povlaštenima

Preporučujemo

U Sali Instituta za Naučno – istraživački rad i razvoj KCUS danas je otvoren dvodnevni “Bazični kurs artroskopije, endoprotetika ramena i kuka”, koji se održava u organizaciji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu – Klinike za ortopediju i traumatologiju, Instituta za NIR KCUS, Ortopedske bolnice Valdoltra iz Slovenije, te firme Mark Medical.

U okviru otvaranja prisutnima su se obratili generalna direktorica KCUS, prof. dr. Sebija Izetbegović, šef Klinike za ortopediju i traumatologiju, doc. dr. Đemil Omerović i šef Ortopedske bolnice Valdoltra, dr. sc. Radoslav Marčan, piše N1.

- -

Šef Ortopedske bolnice Valdoltra, dr. Radoslav Marčan, kazao je da je ponosan na saradnju sa kolegama iz KCUS, te da se raduje svakom novom dolasku u Sarajevo.

“Po ulasku u Vašu ustanovu osjete se pozitivne promjene i lijepa radna atmosfera. Puno je urađeno i raduje me da zajedno idemo ka ostvarenju zajedničkih ciljeva, za dobrobit kako pacijenata tako i samih ljekara. Posebno mi je drago da je ovo ustanova koja radi na kontinuiranom usavršavanju svih uposlenika, pogotovo mladih ljekara, kojima su iskustva starijih kolega od velikog značaja za dalji rad”,  kazao je dr. Marčan.

Šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, doc. dr. Đemil Omerović, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa kolegama iz Slovenije.

“Cilj ovogodišnjeg kursa je da primjenimo i poboljšamo postojeća znanja iz oblasti artroskopije i endoprotetike ramena i kuka, te educiramo mlade kolege. Veoma sam zahvalan menadžmentu KCUS na ukazanoj podršci u edukaciji naših uposlenika, kao i kolegama iz Slovenije, posebno dr.Marčanu i dr. Trebše”, kazao je doc.dr.Omerović.

- -

Generalna direktorica KCUS Sebija Izetbegović kazala je da Klinika za ortopediju i traumatologiju zaslužuje punu pažnju s obzirom na događaje koji su se dešavali i o kojima su mediji različito izvještavali.

“Uprkos tome, mi smo predanim i odgovornim radom dokazali da smo opredjeljeni za bolju zdravstvenu uslugu i jednako uvažavanje svih naših pacijenata”, izjavila je Izetbegović

Izetbegović je istakla da KCUS izuzetno cijeni saradnju sa prijateljskom Ortopedskom bolnicom Valdoltra, te najavila nastavak i unaprjieđenje iste.

“Posebno me raduje da će operativne programe raditi kombinovani timovi. Mi želimo da stručnjaci dolaze u KCUS, da ovdje u našim salama, sa našim materijalom i opremom rade operativne programe, kako bi svi ljekari bili u prilici da usavršavaju svoja znanja. Edukacija ne pripada samo povlaštenima. Naša obaveza je da educiramo sve uposlenike KCUS, na svim nivoima”, naglasila je Izetbegović.

U okviru praktičnog dijela Kursa uradit će se osam operativnih zahvata.

U narednom periodu predviđena je i posjeta ljekara KCUS kolegama iz Slovenije, u cilju unaprjeđenja saradnje.

Planirano je uvođenje jedinstvenog registra za sve operisane pacijente. Nažalost, takav registar na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS nikada nije urađen.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...