Mađarska: Izbori zakazani za 8. april

Preporučujemo

Parlamentarni izbori biće održani u Mađarskoj 8. aprila, objavio je danas šef države Janoš Ader, prenosi Beta.

“Objavljujem da će datum parlamentarnih izbora biti 8. april”, rekao je predsjednik Janoš Ader u saopštenju i potvrdio datum koji su očekivali posmatrači.

- -

Partija Fides premijera Viktora Orbana već nekoliko mjeseci vodi po anketama za ove izbore gdje se očekuje da će Orban osvojiti treći uzastopni mandat. Najveća neizvjesnost na ovim izborima biće oko toga koliku većinu će osvojiti Orbanova populistička i nacionalistička desničarska stranka, navodi agencija France press.

Viktor Orban na vlasti od 2010. godine uživa solidnu popularnost u Mađarskoj dok ga kritičari redovno prozivaju zbog njegovih autoritarnih tendencija i njegovog uticaja nad glavnim institudcijama i medijima u zemlji.

Mađarski premijer, koji je posljednjih godina postao obožavalac ruskog predsjednika Vladimira Putina, takođe se zalaže za “neliberalnu” državu i čvrst stav protiv imigracije i izbjeglica.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...