Šefovi diplomatija EU pozvali na formiranje vlasti na svim nivoima u BiH

Preporučujemo

Šefovi diplomatija Evropske unije su danas pozvali vođe u Bosni i Hercegovini da poslije održanih izbora “preduzimljivo porade na uspostavljanju vlasti na svim nivoima u interesu svih građana” i pospješe reforme koje Bosnu i Hercegovinu vode ka EU.

Ministri vanjskih poslova Unije su u zaključku zasedanja u Luksemburgu “ponovo istakli neopozivo opredjeljenje za EU perspektivu Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje”.

- -

Ministri su potvrdili ostanak vojne misije Unije EUFOR Althea u Bosni i Hercegovini, “imajući u vidu potrebu da se podrži napredovanje Bosne i Hercegovine u postupku ugrađivanja u EU i vodeći računa o sigurnosnim prilikama na terenu”.

Šefovi diplomatija Unije su ponovo zatražili od vlasti Bosni i Hercegovini da, uz pomoć međunarodne zajednice, ubrzaju napore za rješavanje pitanja viškova municije, oružja i eksplozivnih naprava, kao i uklanjanja mina i drugih stvari, prenosi N1.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...