Senad Mašović preuzeo dužnost načelnika Zajedničkog štaba OS BiH

Preporučujemo

U Domu Oružanih snaga BiH danas je održana svečana ceremonija primopredaje dužnosti načelnika Zajedničkog štaba OS BiH između general-pukovnika Ante Jeleča i general-majora Senada Mašovića.

Ministrica odbrane Marina Pendeš kazala je da očekuje i da budući načelnik intenzivno radi i da OS BiH budu prepoznate kao najbolji dio društva, očekujući da se što prije aktivira MAP.

- -
Foto: Index.ba

General Ante Jeleč istakao je kako je ponosan što je bio na čelu snaga koje su činile dobro, bile snage interesa BiH u svijetu.

Novi načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-major Mašović rekao je kako je bitna činjenica da OS BiH imaju kontinuitet i da je pred njima intenzivan period gdje se očekuje značajno unapređenje kapaciteta i sposobnosti, opremanje jedinica i otpočinjanja prvog godišnjeg ciklusa pregleda, tj. aktiviranje MAP-a.

Foto: Index.ba

– Pred nama stoji niz izazova na koje trebamo odgovoriti. Imamo dovoljno razumijevanju predstavnika državnih institucija u segmentu stvaranju pretpostavki za povećanje budžetskih izdvajanja čime će se proces modernizacije i unapređenja sposobnosti intenzivno nastaviti i stvoriti respektabilnu oružanu silu koja će biti u svakom trenutku spremna da izvršava zakon o odbrani na cijeloj teritoriji BiH u interesu svih građana BiH – kazao je Mašović, prenosi Patria.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...