Šešelj psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu

Preporučujemo

Srpska radikalna stranka saopštila je da je lider SRS Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije “izgazio hrvatsku zastavu” i psovao delegaciju Sabora Hrvatske.

U saopštenju se navodi da je Šešelj oko 12 sati ušao u zgradu Skupštine Srbije i da je sa njim bio narodni poslanik SRS-a Filip Stojanović.

- -

“Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscijepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova obezbjeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su Šešelj i Stojanović potom ušli u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila delegacija Sabora, kojoj je Vojislav Šešelj uputio niz psovki.

Osim toga, Vjerica Radeta iz SRS navela je na Twitteru da će radikali 6. maja u 11 sati održati veliki narodni miting u centru Hrtkovaca na kojem će govoriti i Šešelj.

Inače, u zvaničnoj posjeti Srbiji nalazi se predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji se nešto ranije sastao sa predsjednicom Narodne skupštine Srbije Maje Gojković.

- -

Podsjećamo, lider radikala osuđen je prošle nedelje pred Haškim tribunalom na 10 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti počinjenih upravo u selu Hrtkovci, prenosi B92.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...