Šešelj psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu

Preporučujemo

Srpska radikalna stranka saopštila je da je lider SRS Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije “izgazio hrvatsku zastavu” i psovao delegaciju Sabora Hrvatske.

U saopštenju se navodi da je Šešelj oko 12 sati ušao u zgradu Skupštine Srbije i da je sa njim bio narodni poslanik SRS-a Filip Stojanović.

“Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscijepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova obezbjeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su Šešelj i Stojanović potom ušli u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila delegacija Sabora, kojoj je Vojislav Šešelj uputio niz psovki.

Osim toga, Vjerica Radeta iz SRS navela je na Twitteru da će radikali 6. maja u 11 sati održati veliki narodni miting u centru Hrtkovaca na kojem će govoriti i Šešelj.

Inače, u zvaničnoj posjeti Srbiji nalazi se predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji se nešto ranije sastao sa predsjednicom Narodne skupštine Srbije Maje Gojković.

Podsjećamo, lider radikala osuđen je prošle nedelje pred Haškim tribunalom na 10 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti počinjenih upravo u selu Hrtkovci, prenosi B92.

Najnovije

Knjiga “Lav bosanski” o Hasanu Čengiću predstavljena večeras u Sarajevu

Knjiga o Hasanu Čengiću "Lav bosanski", koju su priredile Fahira, Halisa, Emina i Sidika Čengić, predstavljena je večeras u...