Šest osoba poginulo u naletu uragana Michael u SAD-u

Preporučujemo

Najmanje šest osoba poginulo je u naletu Michaela, najmoćnijeg uragana koji je zahvatio kontinentalni dio Sjedinjenih Država u više od 50 godina.

Ured šerifa u oblasti Gadsden u blizini Tallahasseeja, saopćio je da “sada možemo potvrditi četiri pogibije od posljedica oluje nakon uragana Michael, od kojih su sve zabilježene tokom naleta oluje. Oblasni zvaničnici saopćili su da neće objavljivati imena ili ostale detalje o poginulima dok se njihove porodice ne obavijeste.

- -

Jedan od poginulih je muškarac koji je smrtno stradao pod oborenim stablom. Jedanaestogodišnja djevojčica iz Džordžije također je poginula kada je pala s krova porodične kuće uslijed snažnih vjetrova. Vozač Sjevernoj Karolini također je poginuo kada je stablo palo na njegov automobil.

Neki strahuju da bi broj žrtava mogao rasti dok se spasilački timovi probijaju kroz ceste blokirane ruševinama i dolaze do izoliranih regija, prenosi Associated Press.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...