Sindikat poručio: Edine Forto, danas smo fini, sljedeći put plakat ćeš Dini

preporučujemo

Predstavnici osam sindikata u Kantonu Sarajevo održali su danas demonstracije ispred Vlade KS, prije svega zbog sve većeg nezadovoljstva iznosom plata i statusom radnika u Kantonu Sarajevo.

Na proteste su izašli predstavnici sindikata zdravstvenih radnika, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, državnih službenika, policajaca i komunalnih radnika, a tokom trajanja protesta predsjednici sindikata održali su govore u kojima su naglasili kako ne žele socijalne razgovore već pregovore s Vladom KS.

Predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja KS Faruk Bešlić u obraćanju okupljenima naglasio je kako ideje Vlade KS o nacrtu budžeta neće proći.

Nakon toga, prisutnima se obratio predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Saudin Sivro koji je poručio kako će na naredne proteste doći mnogo veći broj radnika.

– Edine Forto, danas smo fini, sljedeći put plakat ćeš Dini. Zato što nas neće doći stotinu, već nekoliko hiljada i mi se nećemo povući – rekao je Sivro.

Pročitajte:  Kako Forto svijetu predstavlja Sarajevo: Seljaci su dobili rat, kulturu uvozimo iz Srbije

Najnovije

Tužilaštvo vodi istragu protiv Vlade Đajića zbog nestanka 1,6 miliona zaštitnih maski

Okružno tužilaštvo Banja Luka sve je bliže konkretnim rezultatima u istrazi oko afere nestanka zaštitnih maski iz magacina Univerzitetsko-kliničkog...