Sirija: U turskom zračnom napadu najmanje 17 poginulih

Preporučujemo

Turski borbeni avioni napali su sirijske provladine snage tokom noći na petak i pritom ubili najmanje 17 ljudi u jednom selu na sjeveru regije Afrin u sjeverozapadnoj Siriji, saopštio je u petak Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Među poginulima su tri pripadnika sirijskih kurdskih snaga YPG, a ostali su iz redova policije koje pružaju potporu predsjedniku Bašaru al-Asadu i koje su ušle u Afrin prošle sedmice kako bi pomogle odbiti turske napade, navodi SOHR.

- -

Turska vojska odbila je komentarisati izvještaj Opservatorija, ali je državna novinska agencija Anadolija u petak rekla da je u napadu turskih aviona ubijeno devet boraca YPG-a na zapadu Afrina, prenosi index.hr.

Druga turska novinska agencija, Dogan, javlja da su turske i savezničke snage u petak ujutro pokrenule operaciju za preuzimanje kontrole nad gradom Rajom u Afrinu.

Turska i savezničke sirijske pobunjeničke skupine pokrenule su svoju operaciju protiv YPG-a u Afrinu u siječnju s ciljem istjerivanja kurdske policije koju Ankara smatra terorističkom skupinom povezanom s pobunom unutar granica Turske.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...