Sjednica Vlade FBiH: Novo kreditno zaduženje od 10 miliona eura kod EBRD-a

Preporučujemo

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmatra Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama kojim će biti stvoreni pravni preduslovi za uspostavljanje sistema certifikacije i registracije poljoprivrednih savjetodavaca i registracije privatnih poljoprivrednih savjetodavnih službi.

Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o prestanku važenja Uredbe o načinu i postupku raspolaganja oduzetom robom od pravnih i fizičkih osoba.

- -

Vlada FBiH utvrdit će ukupan broj službenika u Sudskoj policiji Federacije BiH i razmotriti Prijedlog uredbe kojom se uređuju vrste i izgled činova, usklađenost čina i poslova, interni premještaj, dodjela i način dodjele čina, njegova zaštita, uslovi za dodjelu čina i unapređenje, procedura za dodjelu čina, unapređenje i interni premještaj, vraćanje čina i druga pitanja koja su od značaja za činove i činovanje službenika Sudske policije.

Bit će razmatrana i inicijativa da se kreditnim zaduženjem kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osiguraju sredstva za realizaciju Projekta novi termoenergetski blok, mašinske instalacije i utopljavanje objekata JU Kantonalne bolnice Zenica u iznosu od 10 miliona eura.

 Danas je na dnevnom redu i Izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove o pojačanim inspekcijskim nadzorima s ciljem suzbijanja „sive“ ekonomije na području svih kantona Federacije BiH  u periodu oktobar – decembar 2017. godine.

Federalna vlada će razmotriti izvještaj Federalnog zavoda za agropedologiju o monitoringu donjeg toka rijeke Spreče za 2017. godinu i informaciju o provedbi Strategije za borbu protiv korupcije 2016.-2019.

- -

(Index.ba)

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...