GP BiH: Na graničnim prelazima uhapšene tri osobe

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Orašje danas su uhapsili J.D. (1964.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „utaja“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, pri izlasku iz BiH na MGP Doljani uhapšen je M.G. (1975.) jer ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“. Službenici JGP Doljani državljanina BiH i Republike Hrvatske predali su službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a.

- -

Na MGP Gradiška pri izlasku iz BiH uhapšen je i O.L. (1992.) nakon što su službenici JGP Gradiška ustanovili da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Bh. državljanin predat je službenicima Okružnog cen tra sudske policije Banja Luka.

(Index.ba)

Najnovije

Hutba povodom Dana Armije RBiH: Imati svoju državu i slobodu neprocjenjivo je blago

  U hutbi Rijaseta Islamske zajednice povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, koju je napisao bataljonski imam Ammar ef....