Skopljaković: HDZ desetljećima koalira sa SDA, a nas osuđuje za saradnju

Preporučujemo

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković ocijenio je neprimjerenim i nervoznim optužbe koje je na račun HDZ 1990, a posredno i drugih stranaka, uputio vođa HDZ BiH Dragan Čović a zbog po Čovićevim mjerilima nedopustive saradnje sa SDA.

Izražavajući punu potporu reagiranjima i iznesenim stajalištima iz HDZ 1990 s područja središnje Bosne i Zeničko dobojske županije, Skopljaković smatra da nitko nema pravo osuđivati i izlagati javnom linču političke čelnike koji kroz dijalog i saradnju sa svim strankama tragaju za rješenjima gorućih pitanja i pokušavaju  relaksirati zategnute  odnose u  BiH.

- -

– Najmanje to  ima  pravo vođa stranke koja desetljećima koalira upravo sa SDA, krčmi državno i društveno blago i  zajednički  varaju   na  izborima,  a  istodobno   sije  strah  od  Bošnjaka  i  njihovih čelnika zbog čega godinama najviše trpe upravo Hrvati u Bosni.

Kamo sreće da je to partnerstvo donijelo napredak i blagostanje ovoj zemlji i svima onima koji u njoj žive. Nažalost, svjedoci smo stalnih političkih manipulacija i predstava za javnost dok su se stranački šefovi i njihove tajkunske klijentele dobro potkožile gotovinom i nekretninama naša je mladost „bauštela“, ili prodaje pamet po zapadnim zemljama. Ne mogu a ne primijetiti kako ostaje gorak okus da je i sami vrh  HDZ 1990 u Mostaru pomalo sukrivac što ih je Čović ovako „nagradio“ etiketom izdajnika.

Umjesto da su izašli iz tvz. HNS, koji je zapravo jednoumlje i manipuliranje  nacionalnim  interesima, kako čelnici   devedesetke sami kažu, ili u najmanju ruku preuzeli pripadajuće pozicije  u toj nevladinoj organizaciji, kao onu predsjednika Glavnoga vijeća, njihovi zastupnici ili izaslanici u državnom Parlamentu su podržali Izborni zakon, Zakon o kaznenom postupku, Zakon o akcizama, sve dosadašnje proračune, zapravo sve što im je fakturirao upravo Dragan Čović“. Iskreno se plašim da će ista sudbina zadesiti i tehničke izmjene Izbornoga zakona koje se odnose na video nadzor i skeniranje glasačkih listića – kazao je Božo Skopljaković , predsjednik Hrvatske stranke BiH.

(NAP)

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...