Skup u Podgorici: Poručeno “niti može biti žica, niti crnih ptica, a kamoli srebrenica”

Preporučujemo

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici okupilo se više hiljada građana na patriotskom skupu kako je u tamnošnjoj javnosti nazvan. Najavile su ga crnogorske patriotske organizacije i to bez navođenja ijednog imena niti konkretne organizacije koja stoji iza skupa.

Ipak, parole koje su izrečene na tribini jasno su ukazale na to da su okupljeni digli svoj glas protiv nacionalističkih snaga koje su se udružile na izborima, te koje trenutno u skupštini imaju prevagu. To je posebno ilustrovala jedna poruka koja je javno izrečena lideru Ujedinjene reformske akcije (URA) Dritanu Abazoviću.

“Nama je Crna Gora najpreča. Samo se toga gospodine Dritane Abazoviću sjetite, prije nego što zagrizete otrovnu jabuku”, indikativna je poruka sa skupa.

Na tribini je, ipak, rečeno da ih nije okupila nijedna politika. Prisutni su u vriše navrata uzvikivali “Ne damo državu, ne damo Crnu Goru.”

“Jedina partija koja nas je okupila je Crna Gora, ona iz koje je sramno istupiti. Svi trebamo biti za jedinstvenu i nezavisnu Crnu Goru nezavisno od toga ko se krsti ili ko klanja. Poručimo, niti može biti žica, niti crnih ptica, a kamoli srebrenica”, poručeno je sa tribine.

Također, istaknuto je da je Crna Gora “sita četničke slobode”.

“Antifašistička Crna Gora neće se za srpski račun osloboditi od same sebe. Razmisli Crna Goro još jednom, treba li ti sloboda Dragoljuba Mihajlovića”, poručeno je.

Amina Brahić iz Pljevalja s tribine je poručila bošnjačkom narodu prijete, ali da se ona osjeća sigurno pod crnogorskom zastavom.

Prema procjeni Uprave policije Crne Gore na ovom skupu prisustvuje čak 50.000 ljudi.

Uoči večerašnjeg skupa premijer Duško Marković je na Twiteru poručio “Da je vječna Crna Gora”.

Skup je, inače, ranije podržao DPS Mile Đukanovića, ali se ogradio kazavši da ne stoji iza njegove organizacije.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...