Skupština KS u petak potvrđuje Zolja za premijera i ministre u Vladi

preporučujemo

Kolegij Skupštine KS danas će donijeti odluku o stavljanju na dnevni red potvrđivanje mandatara Adema Zolja (SDA) i nove Vlade KS sjednice koja će biti održana u petak 30. marta.

Dževad Rađo, šef Kluba SBB-a kazao je za Patriju da je ova stranka podržala Adema Zolja za mandatara.

– Naravno da smo podržali. Nećemo dozvoliti da građani Kantona Sarajevo osjete bilo kakve turbulencije kao i one unutar SDA – kazao je Rađo.

Sjednica Skupštine KS trebala je biti održana 28. marta, ali je na zahtjev klubova SDA i SBB pomjerena za 30. mart. Rađo pojašnjava da je to urađeno zbog potrebnih procedura oko imenovanja mandatara.

I SDA i SBB su najavili da neće biti promjena ministara u novoj/staroj Vladi KS.

Podsjećamo, na sjednici 19. marta Skupština KS je sa 20 glasova smijenila premijera Elmedina Konakovića i Vladu KS. Očekuje se da sa istih 20 glasova zastupnika bude potvrđen i Zolj za premijera KS i nova Vlada.

Konaković bi danas trebao podnijeti ostavku. Njegova smjena je pokrenuta nakon što je Konaković krajem januara napustio sve stranačke funkcije i SDA. Ubrzo je osnovao politički subjekt Narod i pravda čiji je predsjednik.

Najnovije

Zašto su preko noći nestale mašine sa trase sarajevske Prve transverzale

Po izjavama tadašnjih vlasti, 26. oktobar 2020. godine bio je historijski dan jer je počela izgradnja Prve transverzale u...