Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

Preporučujemo

Nakon kratkotrajnih snježnih padavina, bliži nam se petodnevni period koji je po karakteristikama bliži dolasku proljeća njego zime.

Sudeći prema mapama koje je objavio meteorolog Nedim Sladić, u narednih pet dana nas očekuju padavine, koje ipak neće biti toliko obilne. Najviše će ih biti na području između Jablanice i Mostara, a do subote će količina padavina ići i preko 100 litara po metru kvadratnom. Također, kako se bude približavao kraj sedmice počeće rasti i količina padavina u istočnoj Hercegovini, tačnije na prostoru između Stoca, Trebinja i Bileće. I u ovom području će do subote količina padavina premašiti 100 litara po metru kvadratnom.

- -

Što se temperature tiče, u većini zemlje one će biti između šest i 10 stepeni celzijusa, dok će u sjevernim dijelovima zemlje ići i do 15 stepeni. U subotu se očekuje zahlađenje u zapadnim dijelovima BiH. Temperature bi mogle pasti i do nule, a u pojedinim dijelovima Krajine će biti zabilježeni i mali “minusi”.

Najnovije

Gradonačelnik Beograda prijeti sukobima ako izgubi vlast: Ići ćemo da se bijemo po ulici

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Srpska napredna stranka (SNS) spremna da "ne prizna" izbore i da...