Sljedećeg mjeseca povoljni stambeni krediti za mlade do 40 godina

Preporučujemo

Povoljni stambeni krediti za mlade u Federaciji BiH mogli bi biti dostupni već od ovog ožujka, piše današnje bh. izdanje Večernjeg lista.

Kako se navodi, Vlada Federacija BiH i Union banka u državnom vlasništvu planiraju izdvojiti po 10 miliona maraka za tu kreditnu liniju.

- -

”Rade se posljednje dorade odluke i ta kreditna linija uskoro će biti dostupna mladim ljudima. Ovim projektom Vlada FBiH želi poslati poruku kako želi pomoći mladima ostati u BiH te tu živjeti i raditi”, izjavila je za Večernjak federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Za pojedini stambeni kredit moći će se dobiti do 150.000 maraka.

Rok otplate je do 20 godina, a fiksna kamatna stopa iznosit će 2,99 posto. Kredite će moći uzimati mladi do 40 godina starosti.

Oni mlađi od 35 godina neće morati plaćati naknadu za odobravanje kredita, dok će troškovi obrade biti naplaćeni osobama od 35 do 40 godina starosti. Kako najavljuju iz federalne vlade krediti će se ravnomjerno distribuirati širom Federacije BiH.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...