- Advertisement -

Slučaj Nuić: Švicarski savez poslao još jednu tužbu EHF-u

Preporučujemo

Švicarski savez poslao još jednu tužbu Evropskoj rukometnoj federaciji u vezi sa utakmicom između BiH i Švicarske koja je pripala našim rukometašima 21:15.

“U najnovijoj dopuni žalbe koju je Švicarska uputila prema EHF-u, a koja nam je dostavljena, Švicarci navode da je igrač Tomislav Nuić bitno uticao na konačan rezultat od 6 golova razlike, svojim doprinosom u igri u odbrani, iako je na terenu proveo minimalno vrijeme prije nego je dobio administrativni crveni karton”, navedeno je iz Rukometnog saveza BiH, prenosi N1.

Novi rok za očitovanje reprezentacije BiH je 12. februar nakon kojeg tročlana komisija EHF-a treba da donese odluku o protivniku utakmice baraža za SP protiv velesile Norveške.

Problem je nastao onog trenutka kada se Nuić upisao u listu strijelaca. Zapisničar je ustanovio da Nuića nema na glavnom spisku koji je upisao delegat susreta, Slovenac Darko Repenšek. Za posljedicu, Nuić je dobio crveni karton i automatsko isključenje sa susreta.

U cijeli slučaj su se odmah uključili predstavnici Rukometnog saveza BiH i ustanovljeno je da je do greške došlo na tehničkom sastanku prilikom upisivanja igrača u službeni zapisnik gdje je krivicom slovenačkog delegata ime Tomislava Nuića greškom izostavljeno.

Švicarci smatraju da bi trebalo zanemariti rezultat postignut na terenu uprkos tome što predstavnici reprezentacije BiH nisu direktno krivi za bilo kakav propust, čak i nakon što je delegat priznao svoju grešku.

Ukoliko EHF odbaci žalbe Švicaraca i presudi u korist Rukometnog saveza BiH, rukometna reprezentacija BiH trebala bi u baražu za Svjetsko prvenstvo 2019. godine trebala igrati protiv aktuelnog vicešampiona svijeta Norveške.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Policija rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu, “gej marš” godinama je zabranjen u Turskoj

Turska policija razbila je masu koja se okupila danas u Istanbulu kako bi održali paradu ponosa u ovom gradu....