- Advertisement -

Snijeg blokirao život u Srebrenici, najteža situacija u selima Luka i Krušev do

Preporučujemo

Snježne padavine na području opštine Srebrenica, otežale su ionako težak život stanovnika u selima oko Srebrenice a pogotovo onih iz planinskih sela Luka i Krušev Do. Visina snijega na nekim mjestima je i preko jednog metra.

Prema riječima povratnika u Luku Muhameda Sinanovića putevi se rijetko i jako loše čiste. Sinanović svaki dan vozi dijete koje ide u drugi razred osnovne  školu u Podravanje, udaljeno 25 kilometara od njegove porodične kuće.

„Do škole jedva dolazim i jutros sam ostavio više od tri sata vožnje. Zabrinut sam za zdravlje i sigurnost svog djeteta, jutros se smrzlo od zime, bojim se da negdje u putu ne ostanemo i da mi se dijete ne smrzne, kazao je Sinanović za Index.

Apeluje na opštinske vlasti da izađu na teren i provjere kako se putevi čiste, jer dosadašnjim čišćenjem niko od stanovnika nije zadovoljan. I dalje ne mogu normalno da se kreću a pogotovo da ovakvim putevima voze djecu u školu.

(E.I.)

Pročitajte:  Četnici na Ravnoj Gori veličali ratnog zločinca Mihailovića i rusku agresiju na Ukrajinu
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Išerić: Milanović počinio krivično djelo napada na ustavni poredak BiH

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko...