SNSD danas otkriva kandidate: Dodik za člana Predsjedništva BiH, Cvijanović za predsjednicu RS?

preporučujemo

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na današnjoj sjednici Predsjedništva i Glavnog odbora stranke vjerovatno će utvrditi imena kandidata za pojedinačne funkcije, odnosno predložiti Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, kao kandidata za člana Predsjedništva BiH i potpredsjednicu stranke Željku Cvijanović za predsjednicu RS.

Nekoliko članova Glavnog odbora SNSD-a koje smo kontaktirali nije željelo govoriti na ovu temu, a neki od njih u nezvaničnim razgovorima rekli su nam i to da ne znaju ništa osim da je sjednica danas.

“Trebinje je već izašlo s podrškom Željki Cvijanović i Luka (Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja i predsjednik GO SNSD-a) ne bi sigurno izlazio s tim da to već nije dogovoreno. Ako i na sjednici ne budu predloženi kandidati, gotovo je sigurno da su to Cvijanovićeva i Dodik”, ispričao je jedan član Glavnog odbora SNSD-a za “Nezavisne”, dodajući da nikakav detaljan dnevni red za sjednicu ne postoji.

On kaže da će na sjednici Glavnog odbora biti riječi i o predstojećim izborima i instrukcijama za sastavljanje lista s kojima će izaći na izbore.

“Rok za podnošenje kandidatskih lista je od 27. juna do 9. jula i narednih mjesec dana će obilježiti sastavljanje lista po izbornim jedincima. Na sjednici Glavnog odbora će sasvim sigurno biti riječi i o tome”, ispričao je isti izvor.

Inače, iz SNSD-a je najavljeno da će sjednica Predsjedništva stranke početi u 12, a sjednica Glavnog odbora u 13 časova u Banskom dvoru. Pojedini opštinski i gradski odbori već su izašli sa svojim prijedlozima i favoritima za naredne opšte izbore pa je tako Gradski odbor SNSD-a u Trebinju prije nekoliko dana jednoglasno predložio da Cvijanovićeva bude kandidat za predsjednika RS, ali i šest kandidata iz Trebinja koji bi trebalo da se nađu na izbornim listama ove stranke za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom parlamenta BiH, pišu Nezavisne.

Pročitajte:  Ustavni sud BiH se proglasio nenadležnim za utvrđivanje da li je Milorad Dodik...

Najnovije

Skupština KS: Klub SDA traži ostavku dr. Benjamina Bejtovića

Na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici raspravljaju o Informaciji Ministarstva zdravstva KS o smrti djevojčice Džene Gadžun...