Šokantne cijene na hrvatskom primorju: Pogledajte koliko koštaju ćevapi i pomfrit

Preporučujemo

U moru velikih poskupljenja, pri čemu su do predsezone prednjačili trgovci, sada visokim cijenama još i više šokiraju ugostitelji u Hrvatskoj.

Posljednjih dana po tome najviše upada u oči Trogir. Iz toga lijepoga dalmatinskog grada, kako je nedavno pisala Slobodna Dalmacija, došla su dva velika cjenovna iznenađenja od kojih građanima probija hladni znoj.

Najprije je jedan gost tonik platio sedam eura, odnosno 14 KM, a onda je iz kampa Seget Vranjica došao možda još i jači račun, za kafu s mlijekom, koju je gost platio 4,50 eura, odnosno 9 KM.

A iz Trogira se Slobodnoj sada javio još jedan gost koji se odlučio počastiti ćevapčićima kod trogirske tržnice. Tamo, piše on, srednji ćevapi koštaju 6,5 eura, što je 13 KM, a pomfrit 4 eura, odnosno 8 KM. Tako da ga je taj obrok bez pića koštao 10,5 eura, odnosno 21 KM.

Gost je bio toliko iznenađen da nije stigao fotografirati račun, ali jest cjenovnik kao dokaz svojih tvrdnji. Trogirski gost je zračunao i kako je to rast od prošle godine za otprilike 40 posto za ćevapčiće i 50 posto za pomfrit, piše Slobodna Dalmacija.

Najnovije

Smajić očitao lekciju Forti: Služeći interesima Srbije i Hrvatske ugrožavate suverenitet vazdušnog prostora i sigurnost BiH!

Delegat Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Džemal Smajić izrazio je...