Sporazum Hrvatske stranke i HDZ 1990 o zajedničkom nastupu na izborima

Preporučujemo

Predsjednici Županijskih odbora Hrvatske stranke i HDZ 1990 Zeničko-dobojske županije Josip Krajina i Vinko Marić potpisali su u petak navečer u Travniku Izjavu o zajedničkom nastupu na općim izborima u BiH 2018. godine.

“Dvije stranke na županijskim razinama mjesecima analiziraju političko-ekonomsko i socijalno stanje u BiH i u svezi s tim stanje i položaj hrvatskog naroda koji živi na područjima Zeničko-dobojske županije pa i šire, a posebice u svjetlu inicijativa i prijedloga HDZ BiH za izmjenu izbornog zakonodavstva. Stajališta su apsolutno podudarna i ona su u više navrata prezentirana javnosti i članstvu obje stranke. Predsjednici ŽO Hrvatske stranke i HDZ 1990 Josip Krajina i Vinko Marić još jednom zajednički upozoravaju kako bi se eventualnim usvajanjem izmjena Izbornoga zakona kojeg je predložio HDZ BiH, pravni i politički položaj hrvatskog naroda, koji živi na područjima Bosne, pogoršao do mjere da bi u nekim dijelovima faktički izgubio status konstitutivnog naroda.

- -

S toga Županijski odbori HS i HDZ 1990 ne dvoje kako je jedini način da se stane na put toj unutarhrvatskoj diskriminaciji u režiji HDZ BiH u međusobnom povezivanju naprednih snaga, koje na pošten način žele voditi pravednu političku borbu za hrvatske interese na cijelom području BiH i zajedničkom nastupu na predstojećim izborima. U tom smislu dvije stranke su odlučile u Zeničko dobojskoj županiji nastupiti sa zajedničkom izbornom listom.

Županijski odbori cijene kako bi čelništva HDZ 1990 i HS BiH trebali isti dogovor postići i na razini cijele BiH, pod čim podrazumijevaju i dogovor oko zajedničkoga kandidata za člana Predsjedništva BiH i to sa prostora Bosne.

Uskoro se očekuje potpisivanje identičnog dokumenta između drugih županijskih organizacija Hrvatske stranke i HDZ 1990, ali i sa drugim strankama koje su suglasne sa izjavom i žele surađivati na opstojnosti Hrvata na ovim prostorima. Na koncu predsjednici Josip Krajina i Vinko Marić , svim braniteljima čestitaju 26 obljetnicu utemeljenja HVO”, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

(N1)

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...