Spriječeno krijumčarenje državljana Turske, tri osobe uhapšene

Preporučujemo

Pripadnici Granične policije BiH juče su spriječili krijumčarenje državljana Turske iz BiH u Hrvatsku i na dvije lokacije lišili slobode tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

Službenici Jedinice granične policije Strmica u Martin Brodu u pokušaju ileganog prelaska državne granice otkrili su državljane Turske: A.L. (1991.), O.S. (1988.) i E.A. (1986.) i osobu s područja Kosova H.E. (1979.)

- -

Državljani Turske prekršajno su procesuirani i uz prijedlog za izdavanje rješenja o protjerivanju predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

H.E. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “krijumčarenje osoba”.

Prethodno su službenici GPBiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić na izlazu iz BiH prilikom pregleda putničkog motornog vozila hrvatskih registarskih oznaka otkrili stvari i ličnu kartu E.A. (1986.) koja je spriječena u ilegalnom prelasku na području Martin Broda. Vozač i suvozač državljani R. Hrvatske: Š.S. (1995.) i F.D. (1996.) lišeni su slobode. Protiv oba državljana Hrvatske i H.E. s područja Kosova Tužilaštvu BiH bit će predat izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “krijumčarenje osoba”.

U rasvjetljavanju slučaja krijumčarenja državljana Turske uz koordinaciju pripadnika jedinica granične policije Izačić i Strmica ostvarena je saradnja sa služenicima Policijske postaje Donji Lapac i PP Korenica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Najnovije

Ademović se požalio na vrućinu: U parlamentu ne rade klima uređaji

Da i političari "muku muče" s vrućinama na radnom mjestu potvrđeno je i na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda...