SRAMNA IZJAVA MIRKA ŠAROVIĆA: “Antifašistička borba utkana u temelje Republike Srpske”

preporučujemo

Mada su na prostoru Republike Srpske počinjeni najmasovniji ratni zločinu u Euvopi nakon Drugog svjetskog rata i provedena sramna kampanja etničkog čišćenja po uzoru na Hitlerove naciste, lider SDS-a, Mirko Šarović, izjavio je danas kako je srpski narod ponosan na svoju antifašističku prošlost i da je ta borba utkana u temelje Republike Srpske!

Danas sa posebnim pijetetom sjećamo se onih nedužnih, djece, žena i staraca koji su tokom Drugog svjetskog rata ubijeni u logorima širom bivše Jugoslavije – rekao je Šarović povodom Dana pobjede nad fašizmom.

On je naglasio da je Dan pobjede, koji se obilježava danas u čitavom svijetu, trenutak za prisjećanje na sve žrtve pale u borbi za slobodu i u borbi protiv terora i ideja koje su sredinom 20. vijeka prijetile da unište čovječanstvo, saopšteno je iz SDS.

Šarović je naveo da “ponekad izgovorena ili napisana riječ može da siječe jednako kao i najoštriji mač” i da se 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, “mora obratiti pažnja da sve nazadne ideje, čiji je cilj uništenje nečega samo zato jer je drugačije, moraju biti ugušene snagom razuma”.

– Dan pobjede nad fašizmom simbolizuje pobjedu razuma, progresa i stvaranja nasuprot destruktivnih sila uništenja i ljudske zlobe – dodao je Šarović.

Najnovije

U Neumu mnoštvo građana, ovogodišnja sezona bi mogla biti pun pogodak

U Bosni i Hercegovini vrhunac je toplotnog vala. Brojni građani spas od vrućina potražili su na bh. obali, u...