Srbija: Broj oboljelih od groznice Zapadnog Nila povećan na 398

Preporučujemo

U Srbiji je do sada od groznice Zapadnog Nila oboljelo 398 osoba, dok je broj umrlih od tog oboljenja 36, saopštio je Insititut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, prenosi Anadolu Agency.

Broj oboljelih je povećan, dok je broj smrtnih ishoda koji se mogu povezati s obolijevanjem od te groznice isti kao i u periodu do 16. oktobra.

- -

Kako je navedeno u saopštenju, najviše slučajeva obolijevanja ima u Beogradu i to 204 osobe, pa potom 56 u Južnobačkom, i po 53 u Južnobanatskom i Braničevskom okrugu.

Do 18. oktobra u zemljama Evropske unije prijavljeno je 1.436 slučajeva obolijevanja od groznice Zapadnog Nila i to: u Italiji 550, Grčkoj 302, Rumuniji 268, Mađarskoj 212, Hrvatskoj 45, Francuskoj 24, Austriji 19, Bugarskoj 11, Sloveniji tri i Češkoj Republici dva. Pored toga, u Izraelu je prijavljeno 110 slučajeva i na Kosovu tri slučaja obolijevanja od groznice Zapadnog Nila.

U istom periodu u zemljama EU registrovani su smrtni ishodi koji se mogu dovesti u vezu sa obolijevanjem od groznice Zapadnog Nila i to: u Italiji (44), Grčkoj (41), Rumuniji (38), Bugarskoj (11), i po jedan u Češkoj Republici i Mađarskoj. Pored toga, na Kosovu je registrovan jedan smrtni ishod.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...