Srbija i zdravlje: Niški hirurzi traže da besplatno rade vikendom

Preporučujemo

Hirurzi iz Niša, koji tokom pandemije korona virusa nisu skidali skafandere i hirurške rukavice, sada žele da rade dopunske smene i to vikendom.

„Želimo da pomognemo da se liste čekanja smanje, da se pacijenti operišu na vreme, da pomognemo kome možemo i produžimo im život, jer pacijenti na našim listama mogu da umru čekajući na operaciju.

„Sve što tražimo od nadležnih jeste da nam obezbede neophodan materijal i ne tražimo dodatni novac”, govori Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju iz Niša.

Dugo čekanje na razne operacije jedan je od najvećih problema zdravstvenog sistema u Srbiji, koji je pojačan tokom pandemije korona virusa kada su mnoge ustanove bile u kovid režimu rada kada su važile posebne epidemiološke mere.

Koliko ljudi čeka na operacije za sada nije poznato, a najavljeno je da će Republički fond za zdravstveno osiguranje objaviti tu listu krajem ove godine, rekli su iz RFZO-a za Politiku.

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...