Tramvaji u Osijeku uređeni u novogodišnjem duhu, vožnja u njima izgleda kao bajka

Preporučujemo

Tramvaji u Osijeku su uređeni povodom božićnih i novogodišnjih praznika, a u vožnji će uživati i ljubitelji Harryja Pottera.

Naime, Gradski prijevoz putnika je odlučio obradovati mališane, ali i one starije tako što će ukrasiti dva tramvaja. Jedan izgleda poput zimske bajke, dok drugi nosi naziv Esseker Express i ima motive iz filmova o avanturama mladog čarobnjaka.

Tramvaj Ledeno kraljevstvo vozi na redovnoj liniji. Esseker Express radnim danom vozi za organizovane skupine djece iz vrtića i škola, a moguće su i pojedinačne rezervacije za mađioničarsku predstavu u tramvaju. Vikendom vozi na redovnoj liniji.

Foto: Pixsell/Davor Javorović

Adventska vožnja se u Osijeku održava još od 2011. godine i, očekivano, uvijek izazove veliko interesovanje stanovnika i turista. Božićni tramvaj tokom zimske sezone posjeti više od 15 hiljada ljudi.

Osječke ulice i trgove ove godine obasjava čak 15 kilometara lampica. Advent se održava na Trgu Svetog Trojstva i ispred konkatedrale Svetog Petra i Pavla. Tu je i panoramski kotač visine 35 metara. Osječane će u novu godinu uvesti članovi Crvene jabuke, koji će nastupiti na Trgu Ante Starčevića.

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...