Stadion Grbavica dobija savremeni sistem kontrole ulaza

Preporučujemo

Na stadionu Grbavica u Sarajevu danas počinju radovi na postavci savremenog sistema kontrole ulaza, a rok završetka radova je 5. oktobar tekuće godine, saopštili su iz Fudbalskog kluba Željezničar.

Time će biti ispunjen još jedan vrlo važan uslov koji je postavila Evropska fudbalska federacija (UEFA), a sve u cilju poboljšanja uslova za navijače te cjelokupne modernizacije stadiona Grbavica.

Po projektu je predviđena postavka elektronske kontrole ulaznica i samog ulaska na svakom ulazu na tribine stadiona, što u praksi znači manje gužve i kraće zadržavanje navijača prilikom ulaska na stadion. Vrijednost projekta, koji u potpunosti finansiraju UEFA i Nogometni/Fudbalski savez BiH iznosi 390.482,79 konvertibilnih maraka (KM), a javnim pozivom za izvođača radova je izabrana kompanija Mildabo d.o.o.

“U ime FK Željezničar želim se zahvaliti N/FSBiH i UEFA-i koji daju ogroman doprinos rekonstrukciji stadiona Grbavica. Postavljanjem savremenog sistem kontrole ulaza bićemo još jedan korak bliže ka ispunjavanju svih uslova koje je UEFA postavila kako bi se na našem stadionu mogle igrati i utakmice reprezentacije BiH“, rekao je Mirsad Šiljak, direktor Željezničara.

Novi sistem kontrole ulaza trebao bi biti u funkciji za utakmicu 13. kola Premijer lige BiH protiv Čelika, koja će se igrati 7. oktobra 2018. godine i to će biti generalna proba pred utakmicu reprezentacija BiH i Sjeverne Irske u Ligi nacija.

Najnovije

Referendum u okupiranim ukrajinskim teritorijama nadgledali posmatrači iz Republike Srpske

Ruska državna novinska agencija TASS objavila je "komentare posmatrača" na referendumima za o pripajanju Rusiji koji su održani u...