Stallone pod istragom zbog seksualnog zlostavljanja

Preporučujemo

17. 06. 2018. u 09:40:00Radiosarajevo.ba

Američki tužioci otvorili su istragu kako bi utvrdili da li glumac akcionih filmova, čuveni Sylvester Stallone treba da bude krivično gonjen zbog seksualnog zlostavljanja prijavljenog prošle godine.

- -

“Slučaj je predat policiji Sante Monice, općine pored Los Angelesa”, navele su lokalne vlasti i dodale da je slučaj povezan sa Staloneom.

Tužilaštvo Los Angelesa navelo je da jedna žena u novembru prošle godine optužila Stallonea, glumca najpoznatijeg po ulogama u filmovima Rocky i Rambo, da ju je seksualno zlostavljao devedesetih godina.

Ta optužba dolazi u trenutku sve prisutnijeg pokreta MeToo pokrenutog posle izbijanja seksualnog skandala u holivudskoj filmskoj industriji.

Glumčev advokat je u decembru rekao da Stallone poriče optužbu ali je priznao da je imao vezu s tom ženom 1987. godine tokom snimanja jednog filma u Izraelu.

- -

Advokat je dodao da Stallone koji u julu puni 72 godine, planira tužbu protiv te žene čije ime nije saopćeno, zbog davanja lažne izjave o njihovoj vezi, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...