- Advertisement -

Starogradski penzioneri uživali na Trebeviću

Preporučujemo

Više od dvije stotine starogradskih penzionera, uz muziku, roštilj, grupne terapijske vježbe i druženje, uživalo je danas na Trebeviću, u organizaciji Općine Stari Grad.

“U program obilježavanja Dana Općine ove godine uvrstili smo i sadržaje za penzionere i izuzetno mi je drago što su se danas odazvali u ovom broju,”kazao je opcinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Podsjetio je da se osobama treće životne dobi posvećuje posebna pažnja, te da su otvorena dva centra za zdravo starenje i promociju zdravlja koji okupljaju veliki broj penzionera. “Zahvaljujući Centru za promociju zdravlja koji smo otvorili naši penzioneri se svakodnevno druže i imaju vježbe i terapije, a danas smo ih izveli u prirodu i pripremili im sve da se dobro osjećaju,”kazao je.

Svim penzionerima Općina je organizovala i prevoz do PD Trebević, a oni najizdržljiviji prošetali su i do vrha Trebevića. Ne mareći barem na jedan dan ni za probleme, ni starost, starogradski penzioneri su uz pjesmu i muziku uživali cijelog dana, a simbolično su izabrani i najvitalniji penzioner i penzionerka-mis i mister. Titule i lente pripale su Amini Avdibegović i Numanu Kurahoviću, a oboje su penzioneri sa Širokače. Numan nikada nije ponio ovakvu titulu, a Amina s ponosom kaže da je bila misica u osmom razredu osnovne škole.”Prelijepo nam je danas i sretni smo sto nam je Općina Stari Grad organizovala ovo druženje. Nikad ni u snu ne bih pomislila da će me neko proglasiti misicom u penziji, a eto danas se i to desilo. Kad sam bila osmi razred osnovne škole bila sam mis razreda i evo danas kao penzionerka,” ispricala je Avdibegović. Ovi penzioneri dobili su i simbolične poklone, zdravu hranu-domaće proizvode i ručno rađene mlinove za kafu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...