Stranka za BiH: Gospodo na vlasti prestanite obmanjivati građane Bosne i Hercegovine! 

Preporučujemo

Gospodo, pričate nam o ”kružnom” toku auto – puta Sarajevo – Beograd – Sarajevo, a više od godinu dana niste bili u stanju da izgradite kružni tok u sarajevskom naselju Hrasno.

Pričate nam o stotinama kilometara ”kružnog” auta – puta Sarajevo – Beograd – Sarajevo, a niste izgradili kilometar auto – puta za cijeli mandat. I za ovu jedinu dionicu koju gradite na zeničkoj zaobiaznici, novac je osigurao g. Haris Silajdžić u junu 2010. godine od kuvajtske vlade. I ono malo spremnih projekata, poput dionice Buna – Počitelj – Čapljina ne možete da ugovorite više od tri godine, saopšteno je iz Stranke za BiH.

- -

Pričate nam o ”kružnom” auto – putu Sarajevo – Beograd – Sarajevo, a Bosni i Hercegovini treba veza Sarajevo – Tuzla – Bijeljina – Rača. To je najkraća, najbrža, najjeftinija i najisplatljivija veza Sarajeva i Beograda, a koja ujedno povezuje tri velika centra u Bosni i Hercegovini i infrastrukturno razvija Bosnu i Hercegovinu. Valjda je to interes Bosne i Hercegovine, da razvijamo našu zemlju, ako se već zadužujemo, a ne susjede?!?

”Kružni” auto – put nije za Bosnu i Hercegovinu. To je potreba Srbije da riješi povezanost ostatka Srbije sa Šumadijom, jugom Srbije i sa Crnom Gorom, što nije uradila za proteklih 70 godina, pa sada u to uvlači Bosnu i Hercegovinu tobožnjim auto – putom, a u stvari, to je krak od Užica preko Višegrada do Sarajeva. Struka vam kaže da se ova dionica ne može otplatiti do sudnjeg dana.

Bosna i Hercegovina je u ovom slučaju čisti kolateral tobožnje trilaterale. Niko ne zna koliko će koštati, ni ko će osigurati novac, ali bitna je još jedna ”kružna” predizborna šarena laža, stoji na kraju saopštenja Stranke za BiH.

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...