Studenti se ispisuju sa fakulteta u Sarajevu zbog strogih profesora

Preporučujemo

Univerzitet u Sarajevu bilježi pad broja studenata. Situacija nije bolja ni na ostalim javnim univerzitetima u BiH jer se sve više studenata odlučuje za studiranje na privatnim univerzitetima ili u inostranstvu.

“U zadnje četiri godine imamo prosjek pada broja upisanih. Univerzitet u Sarajevu zadnje četiri godine upisuje 1000 do 1500 studenata manje od odobrenog broja studenata. Na primjer, odobri nam Vlada 6.000 studenata, a mi upišemo 4.500 hiljade. Ove godine smo ispod 4 000 studenata upisali, poručio je rektor UNSA.

Dodao je da je veliki problem ispisivanje studenata sa fakulteta. Godišnje u prosjeku imamo ispisivanje 1.000 do 2.000. Razlog ispisivanja studenata su profesori koji se prema studentima ponašaju prilično strogo, kruto te imamo profesore kod kojih na predmetu od 200 studenata polože troje, logično je da studenti bježe sa tih fakulteta, ali zbog tih profesora, naveo je Škrijelj.

Rektor navodi da je poduzeo potrebne korake za rješenje ovog problema, a da li će i na koji način ovaj problem biti riješen, ostaje da vidimo.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...