Susret sa članovima Predsjedništva: Visoki zvaničnici NATO-a stigli u BiH

Preporučujemo

Članovi Predsjedništva BiH primili su admirala Jamesa Foggoa, zapovjednika Združenog zapovjedništva NATO-a u Napulju, i generala sir Jamesa Everarda, zamjenika zapovjednika Združenih snaga za Europu.

Članovi Predsjedništva BiH su na početku susreta upoznali goste s aktualnom situacijom u zemlji, s posebnim osvrtom na provedbu reformi. Istaknuta je opredijeljenost da se ulože dodatni napori kako bi se prevazišle prepreke i dinamizirale aktivnosti na nužnim reformama. Izraženo je zadovoljstvo postignutim napretkom u procesu reforme obrane, što se posebice odnosi na usvajanje dokumenta Pregled obrane.

- -

Теme rаzgоvоrа, kојеm su nazočili i predstavnici EUFOR-a, bile su i sudjelovanje BiH u mirоvnim misiјаmа u sviјеtu, pоtrеba bоlје оprеmlјеnоsti Оružаnih snаgа BiH rаdi pоmоći civilnоm stаnоvništvu, te pomoć u deminiranju i stvaranju stabilnog i sigurnog okruženja. Ponovljene su posvećenost i potpora NATO-a i EUFOR-a reformskom putu Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva BiH su se zahvalili na dosadašnjoj potpori i izrazili nadu da će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...