Svi Bimal proizvodi su garantovano “BEZ GMO”

Preporučujemo

Put u “BEZ GMO” proizvodnji je izuzetno složen i to je potrebno naglasiti, jer se ovoj temi uglavnom ne stignemo dovoljno posvetiti, rekla je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija STUDEN Grupe.

Fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal se od pokretanja proizvodnje, još 2003. godine opredijelila za “BEZ GMO” proizvode. Svojim članstvom u međunarodnoj asocijaciji Dunav Soja svoj izbor je i potvrdila, a danas, zahvaljujući mogućnosti da se certifikuje, Bimal proizvodi nose oznaku “BEZ GMO proizvedeno”, prenosi Anadolu Agency (AA).

- -

“Put u ‘BEZ GMO’ proizvodnji je izuzetno složen i to je potrebno naglasiti, jer se ovoj temi uglavnom ne stignemo dovoljno posvetiti. Često zaboravimo da su jaja i meso koje jedemo GMO ako je kokoška hranjena GMO hranom, sačmom na primjer”, rekla je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija STUDEN Grupe i dodala:

“Bimal poziva i druge domaće kompanije da prepoznaju značaj ‘BEZ GMO’ certifikata i da na taj način zajedno promovišemo kvalitet domaće proizvodnje”.

Posjedovati “BEZ GMO” certifikat znači sprovesti kontrolu od njive do trpeze i garantovati, brojnim analizama i istraživanjima, da nigdje u cijelom procesu proizvodnje nije bilo genetski modifikovane sirovine, poručili su iz kompanije Bimal.

“Kompanija Bimal je prateći zahtjeve svojih potrošača ove godine na tržište stavila novi proizvod, ulje Bimal Omega, koje pored toga što je ‘BEZ GMO’ proizvod, omogućava i dodatan izbor za one koji imaju aktivan život, te vode računa o balansiranoj ishrani”, istakla je Pucar.

- -

Oznaka i certifikat “BEZ GMO proizvedeno” fabrici Bimal donijeli su značajne mogućnosti, jer pored toga što su krajnji proizvodi jasno označeni, i svi ostali proizvodi, poput sačme, lecitina i masnih kiselina posjeduju isti kvalitet i potvrdu da dolaze iz ceftificirane domaće “BEZ GMO” proizvodnje.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...