Spriječeno krijumčarenje migranata preko rijeke Drine

Preporučujemo

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 3. septembra 2019. godine, lišili su slobode državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao prokrijumčariti četiri ilegalna migranta iz Republike Srbije u BiH.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine. Tokom granične kontrole, nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

- -

Službenici JGP-a Trebinje, 3. septembra 2019., lišili su slobode B.O. (1974.), nakon što je utvrđeno da je za njom Policijska stanica Čelinac raspisala potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Bh. državljanka kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predata službenicima Policijske uprave Trebinje.

Dan ranije, 2. septembra 2019., pri izlasku iz naše zemlje na prijelazu Doljani lišen je slobode A.H. (1990.). Utvrđeno je da je za njim Kantonalni sud u Sarajevu raspisao potrage zbog krivičnih djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „zloupotreba položaja ili ovlaštenja“.

Službenici JGP-a Doljani državljanina BiH predali su službenicima Odjela sudske policije sudova u Zapadnohercegovačkom kantonu.

 

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...