Tegeltija i Mektić u novoj svađi na društvenim mrežama

preporučujemo

Sastanak glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) održan je danas u Istočnom Sarajevu, a razgovaralo se o aktuelnim političkim temama u Bosni i Hercegovini.

Lider ove stranke Mirko Šarović kazao je da je današnji dnevni red bio vrlo obiman, te da su razgovarali o odluci Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama RS, različitim inicijativama koje posljednjih sedmica predlaže Milorad Dodik, protestima te predstojećim vanrednim izborima u Prijedoru

“Svakako nećemo slijediti SNSD u njihovim inicijativama, nego ćemo o svakom od ovih pitanja osnovati svoj poseban stav”, rekao je Šarović.

Ubrzo se oglasio i Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika koji je na društvenim mrežama kazao da su jedva imali kvorum jer nije došlo 40 članova. Kazao je da članovi SDS-a uvidjeli pogunost SDS-ove nacionalne antipolitike.

Nije dugo trebalo da mu odgovori Dragan Mektić (SDS) koji je kazao da Tegeltija laže i da je on jedan od onih koji nije došao ali da to nema veze sa politikom SDS-a, već ranije preuzetim obavezama.

 

Pročitajte:  Silajdžić uzburkao duhove, oglasio se i PR SNSD-a: Ovo je borba protiv Dodika i RS

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...