Teška saobraćajna nesreća u SAD-u: Poginule četiri sestre i njihovi muževi

Preporučujemo

Mary Dyson, Abby Jackson, Amy Steenburg i Allison King bile su četiri sestre koje su poginule kad se bijela limuzina u kojoj su vozile zajedno sa supruzima, devet prijatelja i vozačem zabila u znak “stop” pri brzini od 120 km/h.

“One su bile kao četiri mušketira. Naši roditelji su u šoku. Imali su nas, sedmero braće i sestara, a sad smo ostali bez njih četiri”, dodao je dok je sa suzama u očima pred porodičnim domom razgovarao s novinarima.

- -

Amy Steenburg, najmlađa sestra, slavila je rođendan. Prije samo dva mjeseca se udala. Suprug ju je htio iznenaditi cjelodnevnim izletom po njihovom kraju pa je za rodbinu i društvo unajmio autobus kojim su trebali ići u obilazak lokalnih vinarija. Međutim, autobus se pokvario, pa je tražio zamjenski prijevoz i unajmio dugu bijelu limuzinu, u koju je stalo svih 18 uzvanika.

Policija za sada još ne zna što je uzrok nesreće. Rodbina pretpostavlja da su na nizbrdici otkazale kočnice. Poseban tim istražitelja radit će na slučaju sljedećih dana, prenoi radiosarajevo.

Ovo je najteža nesreća u saobraćaju u Americi u posljednjih deset godina.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...