Tokom SP-a u Rusiji evidentirano oko 25 miliona cyber napada

Preporučujemo

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je kako je tokom Svjetskog prvenstva koje se održavalo u toj zemlji izvedeno oko 25 miliona cyber napada na državnu informacijsku infrastrukturu, javlja Anadolu Agency (AA).

Putin je na sastanku sa sigurnosnim zvaničnicima održanom u nedjelju navečer izjavio kako se za sigurnost tokom Svjetskog prvenstva brinulo 130 predstavnika specijalnih snaga 34 zemlje.

- -

Tokom priprema za prvenstvo prekontrolirano je više od dva miliona ljudi i oko 200 objekata. Više od 400 testiranja na radijaciju, hemijsko i biološko oružje i eksploziv urađeno je na 194 mjesta.

Osvrnuo se i na cyber napade na državnu informacijsku infrastrukturu tokom Mundijala.

”Spriječeno je oko 25 miliona cyber napada i drugih kriminalnih radnji povezanih s Svjetskim prvenstvom u fudbalu“, rekao je Putin.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...