Sarajevogas uredno isporučuje gas svojim potrošačima, ali svi s nestrpljenjem očekuju danas odluke Vlade KS o eventualnom subvencioniranju nakon poskupljenja gasa i eventualnoj nabavci dodatnih količina gasa.

U Toplanama smo saznali da već drugi dan koriste alternativno gorivo za centralno grijanje i nadaju se da će se problem brzo riješiti.

– Napominjemo Energoinvest da alternativna goriva nisu trajno rješenje za proizvodnju toplotne energije u Kantonu Sarajevo te se iz tih razloga svake godine unaprijed planiraju količine gasa za potrebe Toplana prema dobavljaču, a ne kako Energoinvest navodi “da se izbjegne naručivanje dodatnih količina gasa” prelaskom na alternativna goriva. Očekujemo od Vlade KS da nam pomogne jer raspolažemo ograničenim količinama alternativnog goriva – kažu u Toplanama.

U Sarajevogasu kažu da uredno snabdijevaju svoje potrošače bez obzira na ograničene količine gasa koje se mogu trošiti.

– Za sada je sve pod kontrolom i uredno se snabdijevaju domaćinstva i mali potrošači u privredi, dok nekoliko velikih potrošača troši svoje alternativno gorivo, uključujući i Toplane – rekli su nam u Sarajevogasu.