- Advertisement -

Toplane Sarajevo: Zagrijavanje građana putem alternativnih goriva možemo vršiti još danas i sutra

Preporučujemo

Građani Kantona Sarajevo i veliki privredni subjekti ostaju bez grijanja. Prema nekim jutrošnjim saopćenjima, da ćemo ostati bez gasa, znalo se još 12. januara, tako kažu iz Energoinvesta.

Kažu da su pitali Sarajevogas i Toplane da li im trebaju dodatne količine gasa i da odgovora od ovih kompanija nije bilo, a inače, rezerve gasa u podzemnim skladištima širom Evrope su na minimumu. To je kasno sinoć objavila ruska energetska kompanija Gazprom.

Irma Aščerić, glasnogovornica Toplana Sarajevo, za O kanal ističe kako su jutros sve kotlovnice Toplana isključene sa gasnog sistema, te da se zagrijavanje vrši putem alternativnih goriva, osim krovnih kotlovnica gdje se zagrijavanje nastavilo vršiti putem prirodnog gasa.

– I te krovne kotlovnice koje nemaju sa tehničkog aspekta mogućnost da se griju putem alternativnih goriva, mi smo nastavili grijanje putem prirodnog gasa. S obzirom da su određene količine alternativnih goriva, zbog istog problema koji se opet ponavlja, potrošene tokom proteklog perioda, a kako u narednom periodu se očekuju izuzetno niske temperature, Toplane nemaju dovoljne količine alternativnog goriva kako bi vršili zagrijavanje putem istog. Zagrijavanje građana putem alternativnih goriva na ovako velikim minusima mi možemo vršiti još danas i sutra, ali što se tiče jutrošnje informacije, naš sistem u čitavom KS radi punim kapacitetom na alternativna goriva, pojasnila je.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...