Tragedija u Kanadi: Zabio se u pješake, dvije osobe poginule

Preporučujemo

Dvije osobe su poginule, a devet ih je povrijeđeno nakon što se kamionet zabio u pješake u gradu Amkvi, u Kvebeku. Vozač, 38-godišnji mještanin, uhapšen je nakon što se predao policiji. Istražitelji još pokušavaju utvrditi je li se radilo o namjernom napadu ili o nesreći.

Policija je zaprimila dojavu o incidentu jučer oko 15:00 sati po lokalnom vremenu. Prema posljednjim informacijama, poginula su dva muškarca; jedan u 70-im, a drugi u 60-im godinama. Kanadski mediji izvijestili su da među povrijeđenima ima i djece koja su prevezena u lokalnu bolnicu, piše BBC.

Novinska kuća Le Devoir iz Kvebeka citirala je lokalnog poduzetnika iz Amkvija koji je rekao:

– Amkvi je malo mjesto… Ovo je lokalna tragedija.

Svjedok je rekao novinama kako je vidio da kamionet ubrzava dok se približavao pješacima. Glasnogovornica policije Kvebeka, Helena Pijer (Helene St Pierre), rekla je da sve ukazuje na to da se radi o izoliranom događaju.

– Nema više opasnosti u tom području i samo je jedan osumnjičenik – rekla je novinarima.

Premijer Kvebeka Francois Legault rekao je da se radi o šokantnom događaju, a kanadski premijer Džastin Trudo (Justin Trudeau) je na Twitteru napisao kako je njegovo srce s ljudima iz Amkvija.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...