Traži se da Parlament BiH raspravlja o nestanku više od 35 tona glasačkih listića

Preporučujemo

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH poslanici su danas zatražili raspravu o izbornom procesu i Centralnoj izbornoj komisiji. Tačnije čuli su se prijedlozi da se u dnevni red  sjednice uvrsti inicijativa o formiranju parlamentarne istražne komisije koja bi se trebala pozabaviti istragom svih navoda o nestanku glasačkog materijala u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, kao i provjerom informacija koje kompromitiraju rad CIK-a.

Senad Šepić (NB) je kao i Aleksandra Pandurević (SDS) i Saša Magazinović (SDP) zatražili raspravu o nepravilnostima u radu CIK-a.

- -

Informacija o aktulenoj poziciji ocjeni sprmenosti i sposobnosti CIK-a da provede korektne i poštene izbore – istakao je Šepić naziv nove tačke dnevnog reda.

Magazinović je istakao da je već 12 političkih partija dalo podršku te da bi bilo dobro da se objedine sve tačke koje se tiču ove tematike.

Pandurević je istakla da je važno da se donesu neki zaključci.

Mislim da postoji mnogo partija u ovom Parlamentu čiji je cilj sprečavanje izborne krađe – ističe Pandurević.

- -

Staša Košarac (SNSD) ističe da često raspravljaju o izbornom procesu bez prisustva članova CIK-a.

– Ja predlažem predlagačima da se raspravlja pred članovima CIK-a. Tako možemo donijeti kvalitetne zaključke. Zato predlažem da Kolegij osigura prisustvo članova i da se ne iscrpljujemo – istakao je Košarac.

Šepić smatra da je kasno govoriti na ovu temu na sljedećoj sejdnici, jer je to tek za mjesec dana, a a da će izbori već biti raspisani.

Magazinović je napomenuo da je očito da se strategija Doma naroda stavi sve pod tepih i čekaj da prođe prenosi na predstavnički dom, piše Patria.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...